تعریف ۸۱ پروژه زودبازده برای محلات منطقه ۷ شهرداری مشهدمقدس اعمال تخفیف ۲۲درصدی درصورت پرداخت نقدی بدهی ساختمانی شهرداری مشهد تا پایان تابستان ۱۴۰۳ مطالبات کارکنان و پیمانکاران شهرداری مشهد باید پرداخت شود| هفت ساله شدن شورای ششم مطالبه عمومی است در صدوبیستمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس چه گذشت؟ (یکم مرداد ۱۴۰۳) درباره کوچه «حاج‌حسن» مشهد که قدمتی ۱۰۰ ساله دارد صدور مجوز استخدام ۵ هزار آتش نشان در سراسر کشور استیضاح شهردار مشهد از دستورکار شورا خارج شد + فیلم کشف جسد بدون هویت در شهرک مهرگان مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۳) ترافیک سنگین در بزرگراه آزادی، بولوار وکیل‌آباد و سه‌راه خیام در مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۳) کیفیت هوای پنج منطقه کلانشهر مشهد امروز پاک است (یکم مرداد ۱۴۰۳) گلایه شهروندان از سرریز آلودگی‌ قصابی‌ها به پیاده رو خیابان آیت الله عبادی مشهد شهرداری بانی پویش‌های فرهنگی | نگاهی به عملکرد موفق پویش «نذر من» در مشهد افزایش مازوت سوزی با کاهش گاز تحویلی به نیروگاه توس مشهد برگزاری کارگاه نقاشی «زیارت رنگ‌ها» با موضوع اربعین در مشهد امامی‌راد: طرقبه‌شاندیز دایه مهربان‌تر از مادر نمی‌خواهد | گسترش مشهد به سمت طرقبه‌شاندیز معضلات فراوانی درپی دارد اجرای ۱۳۰ هکتار پارک، هسته مرکزی شهر مشهد را به ارتفاعات جنوب وصل می‌کند شهروند خبرنگار | درخواست امتداد خط ۴ قطارشهری مشهد تا میامی + پاسخ فرماندار مشهدمقدس: امروز در نقطه‌نقطه شهر، پروژه فعال وجود دارد شهردار مشهدمقدس: بوستان جهان‌شهر، بزرگ‌ترین پارک شهر است پروژه جهان‌شهر؛ مهم‌ترین دستاورد دوره ششم مدیریت شهری | احداث ۱۳ پارک ویژه بانوان در مشهدمقدس درباره مزرعه تاریخی «سرده» و قناتی که مشهدی‌ها را سیراب می‌کرد
سرخط خبرها

آخر خرداد، پایان عملیات عمرانی بازار سرشور مشهد

  • کد خبر: ۶۸۵۷۹
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۸
آخر خرداد، پایان عملیات عمرانی بازار سرشور مشهد
عملیات اجرایی بهسازی و بازپیرایی بازار سرشور مشهد که از مهرماه ۱۳۹۸ آغاز شده بود، احتمالا تا پایان خردادماه ۱۴۰۰ به پایان خواهد رسید.

محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ عملیات اجرایی بهسازی و بازپیرایی بازار سرشور که از مهرماه ۱۳۹۸ آغاز شده بود، احتمالا تا پایان خردادماه به پایان خواهد رسید. شهردار منطقه ۸ با اعلام این مطلب به خبرنگار ما گفت: با وجود مشکلاتی مثل پیچیدگی کار سنتی، تهیه مصالح و تهیه آجر‌های سنتی برای انجام پروژه، شلوغی بازار و تردد مداوم در طول شبانه روز، اتمام کار با تأخیر مواجه شد، اما باوجود پیشرفت ۸۰ درصدی کف سازی بازار و اتمام کار ساخت گنبد‌های بازار (به جز یک مورد)، بهسازی بازار سرشور تا پایان خردادماه تمام خواهد شد.

 

حوالی دهه ۳۰ که خیابان خسروی در مشهد احداث شد، بازار بزرگ مشهد که بنابر نقل‌های مشهور قدمتش به دوره تیموری می‌رسد و از ارگ آغاز و تا مسجد گوهرشاد امتداد داشت، به ۲ قسمت تقسیم شد. نیمه غربی به بازار فرش و نیمه شرقی هم که در یکی از ۶ محله قدیمی شهر قرار گرفته بود، به نام محله سرشور معروف شد.

 

بازاری که طی ده‌ها سال به حیات خودش ادامه داد، اما دچار تغییرات اساسی شد و ساخت وساز‌های غیراصولی شکل و هویت بازار قدیمی سرشور را تغییر داد. ۲۲ مهرماه سال ۱۳۹۸ بهسازی بازار سرشور و احیای آن با اعتباری ۱۰ میلیارد تومانی و براساس الگو‌های معماری قدیم مشهد، توسط معدود استادکاران باقی مانده معماری و کاشی کاری سنتی آغاز شد و قرار بود که این عملیات عمرانی یک ساله به اتمام برسد، اما شلوغی بازار سرشور به دلیل نزدیکی به حرم مطهر رضوی، شیوع کرونا و مشکلات دیگر سنگ‌هایی بود که جلوی پای این پروژه افتاد و به همین علت پایان بهسازی این بازار با تأخیر‌های چندباره مواجه شد، به گونه‌ای که شهردار مشهد در بهمن ماه سال گذشته خواستار تسریع عملیات احیا و سامان دهی این گذر تاریخی شد.


سرعت پیشرفت خوب است

بااین همه شهردار منطقه ۸ با بیان اینکه اکنون پروژه بازار سرشور سرعت پیشرفت خوبی دارد، از اتمام احتمالی این پروژه تا پایان خرداد ماه خبر داد و گفت: مشکلاتی مثل پیچیدگی کار، تهیه مصالح و آجر‌های سنتی که باید از گناباد تهیه می‌شد، ابتلای افراد درگیر در پروژه به کرونا و هچنین کم بودن استادکار‌های آشنا به معماری سنتی و قدیمی مشهد باعث شد که اتمام این پروژه که قرار بود چند ماهی زودتر باشد، به تأخیر بیفتد. حسین عبدا...  زاده افزود: اکنون عملیات ساخت سرطاق‌ها و گنبد‌ها به پایان رسیده است و فقط یک گنبد دیگر باید ساخته شود که عملیات اجرایی آن آغاز شده است.


اتمام کار، شاید پایان خردادماه

وی با اشاره به پیشرفت ۸۰ درصدی عملیات کف سازی این بازار تصریح کرد: عملیات عمرانی کف سازی و فرش کردن این خیابان به دلیل شلوغی و تردد مداومی که در آن صورت می‌گیرد، باید شب و در زمان خلوتی بازار انجام شود و با این اوصاف تاکنون ۵۵۰ مترمربع از ۷۰۰ متر کف فرش آجری پیش بینی شده در پیاده روی ورودی بازار سرشور اجرا و بقیه نیز در دستورکار شهرداری است که به زودی انجام می‌شود.

 

همچنین عملیات طراحی و نصب کاشی‌ها نیز با نظر استادان قدیمی کاشی کاری و کارشناسان باستانی درحال انجام است. وی با تأکید بر اینکه بازارسرشور براساس الگوی قاجاری درحال بازسازی است، در پاسخ به این سؤال که این بازار چه زمانی افتتاح خواهد شد، گفت: با توجه به سرعت پیشرفت کار، پیش بینی ما این است که عملیات بازسازی و بازپیرایی بازار قدیمی سرشور، تا انتهای خرداد ماه به اتمام برسد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->